به گزارش قدس آنلاین، کارشناس مسئول بخش مخزن اسناد سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، اعلام کرد: از میان اسنادی که سال گذشته جذب این مجموعه شده، حدود ۲۱ هزار برگ مربوط به اسناد مکتوب است که از این میان ۵ هزار و ۵۰۰ برگ به صورت خریداری و حدود ۱۵ هزار و ۴۰۰ برگ و فایل دیجیتالی اهدایی است.
مهدی حسامی افزود: همچنین، نزدیک به ۶ هزار و ۸۰۰ قطعه سند تصویری به صورت فایل دیجیتال و آنالوگ در سال ۹۵ به این مجموعه افزوده شد که بیش از ۵ هزار و ۸۰۰ فایل دیجیتال به صورت اهدایی و افزون بر ۶۴۰ قطعه از طریق خریداری بوده، و بالغ بر ۳۰۰ فایل دیجیتالی نیز از بافت قدیم شهر مشهد، توسط کارشناسان مرکز اسناد آستان قدس رضوی و با همکاری بخش تاریخ شفاهی این مرکز تولید شده است.
وی با بیان اینکه حفظ و نگهداری این اسناد از دغدغههای مهم این مرکز است، خاطرنشان ساخت: در این راستا سال گذشته، از اسناد مکتوب این مرکز بیش از ۱۹۳ هزار و ۷۰۰ صفحه، نسخۀ پشتیبان تهیه شده و افزون بر یک هزار و ۵۰۰ برگ نیز مورد مرمّت و آفتزدایی قرار گرفته است.
حسامی با بیان اینکه سالانه صدها نفر برای استفاده از اسناد مکتوب و غیر مکتوب، به این مرکز مراجعه میکنند، به اسناد دیداری و شنیداری اشاره کرد و گفت: طی سال گذشته، بیش از یک هزار و ۵۰۰ حلقه سند دیداری و شنیداری به مجموعه اسناد آستان قدس رضوی افزوده شده که از این میان، افزون بر ۲۶۰ ساعت به صورت خریداری و ۳۰۰ حلقه به صورت اهدایی بوده است.
گفتنی است اسناد موجود در این مرکز، دارای تاریخی پانصدساله است و در این میان، اسنادی از دوره افشاریه، قاجاریه و مجموعهای ۶۹ هزارصفحهای از اسناد دوره صفویه وجود دارد که بیشترین اسناد مربوط به دوره صفویه در سطح جهان بوده و به عنوان میراث معنوی یونسکو ثبت جهانی شده است.
نظر شما